Film og læring

Ok. Til alle dere som sier at film i skolen er noe tull: Det er dere som tuller. En god dokumentar eller en god filmatisering av en hendelse kan være like god, om ikke bedre til å skape forståelse og interesse for faget. I denne verdenen er det også mange sjangre å velge mellom. 

Det er viktig å tenke over eller prate med noen om hva det er man har opplevd eller lært etter at man har sett en video.   

 

Her har du en liste over mine favoritter 

Jernalderen:

Vikingenes siste reise

Denne serien er bygd opp som en dokumentar, men er i tillegg dramatisert gjennom små filmsnutter. Her møter vi eksperter på flere fagfelt inne historie. En fin og levende dokumentar. 

Her finner du mer om jernalderen.


På hjul i Sigrids fotspor

En av de kvinnene som har har vekket min interesse, er Sigrid på Egge. Hun var bror til Tore Hund og gift med en av Olav den helliges nærmeste menn. Sigrids historie er et nydelig eksempel på de svingningene samfunnet måtte gjennom . Kildene skriver veldig lite om kvinnene i denne perioden, men gjennom å lese mellom linjene og trekke tråder mellom den kunnskapen vi har, prøver de i denne serien å gi oss et innblikk i kvinnens liv og virke.

Her finner du mer om vikingtiden  og Sigrid