Hvem er jeg

Jeg kan jo begynne med å fortelle deg litt.

Mitt navn er Malin Holthe og  bor i den lille byen Steinkjer, som ligger i Trøndelag.

Jeg er hovedsakelig utdannet  historielærer, med vekt på eldre historie. Har også en drøss tilleggsutdanning. Noen samler sokker, jeg samler studiepoeng og bøker.


Samarbeidspartnere


Min arbeidskarriere har stort sett gått ut på å formidle historie. Det har jeg drevet med gjennom jobbene på museene og i jobben som lærer.  Jeg har vært så heldig å fått undervise fra 1 trinn og opp til andreåret på videregående. Nå jobber jeg som lærer ved Steinkjer Montessoriskole. Her fikk jeg også  muligheten til å få tilleggsutdanning innen “digital kompetanseheving for kunst og håndverk.”  

Universitetsutdanningen min startet jeg ved NTNU i 2006, da med  en bachelor i middelalderkunnskap. Her ble jeg ett år ekstra, for å bygge på med andre fag som; nyere historie, geografifag, kulturminnefag og religionstudier. 

Under studietiden fikk jeg gleden av å jobbe som guide ved museene Egge og Stiklestad. På Stiklestad jobbet jeg som guide på museets langhus fra vikingtiden. Stiklestad er et kultursenter som har som oppgave å formidle Olavsarven. På Egge museum jobbet jeg som guide med hovedvekt på lokalhistorie, vikingtid, 1700- til 1900 tallets jordbrukhistorie, samt jobbet med museets “gammeldagsunger” som er et undervisningsprogram for barn mellom 7  til 11 år.  

Da jeg flyttet til Steinkjersammen med min samboer, begynte jeg å studere ved Nord Universitet. Tror det kalles studieabstinenser.  Her tok jeg fagene kulturminneoppsyn, kartlære, GIS i arealplan og Geografisk informasjonsbehandling.  Og i 2013- 2014 deltok jeg på Innovasjon Norges program “Alkymisten”, som er et kurs for å videreutvikle en bedrift.

Mitt mål med denne siden er å utforske forskjellige måter å formidle og å lære historie. Jeg har derfor lekt meg en del med forskjellige formidlingsformer, som fagartikler, små faktatekster, skjønnlitterære tekster, illustrasjoner, podcaster, små filmer, serier og læringsvideoer. Jeg har også valgt å legge ved forslag til videre lesing om du ønsker å fordype deg. 

De fleste sidene har også fått forslag til bøker du kan lese. De har jeg delt opp i tre kategorier; Fagbøker, skjønnlitteratur og barnebøker. 

Håper med det at du får glede og kunnskap av historiskemeg

Vennlig hilsen Malin 

Tilbake til forsiden